fbpx

Aarhus Festuge – Plastic Paradiso

Arrangeret af Aarhus Festuge.

’Plastic Paradiso’ er en rørende danse- og dukkeforestilling skabt af den britiske koreograf og performer Claire Benson med afsæt i den eventyrlige børnebog ‘The Tin Forest’.

’Plastic Paradiso’ handler om det uventede men ømme venskab mellem en enlig beboer og en skadet fugl på en plastfyldt ø.

Forestillingens temaer såsom modstandskraft og venskab taler både til børn og voksnes hjerter og med sit fokus på miljøet og plastik i havene, taler den samtidig ind i vores højaktuelle verdenssituation.

For ifølge FN’s Miljøprogram UNEP udledes der hvert år omkring 11 mio. tons affald til verdens have. Man frygter at tallet vil tredoble over 20 år, hvis der ikke handles nu. Plastik er svært nedbrydeligt, og som mikroplast er det decideret ødelæggende for dyreliv og andre dele af havets økosystem.

Claire Benson er meget engageret i miljøet, og i sine forestillinger genbruger hun på kreativ vis den ellers skadelige plast som materiale til at skabe nye kulisser og karakterer. Det således lokalt indsamlet plast i Aarhus, som udgør Claire Bensons egen særegne plastikscenografi til forestillingerne under Aarhus Festuge. Fra plastiskskrot til poetisk scenekunst!

Læs mere og køb billet HER.

Medvirkende

 

Medvirkende Claire Benson
Koreograf Claire Benson
Produceret afPavilion Dance South West
Scenografi Holly Miller
Lysdesign Matt Smee
Musik Christopher Benstead
Værksted/teknik Morten Meilvang Laursen, William Højberg Nielsen

Foto Claire Benson

Sprog Non-verbal

Støttet af Statens Kunstfond og Arts Council England

Pressefoto

Tilmeld nyhedsbrev