fbpx

Skoleworkshop i visuelle fortælleforløb

Denne workshop stiller skarpt på elevernes oplevelser og forståelser af ’at føle sig hjemme’ og ’at føle sig fremmed’. Dette sker gennem små visuelle fortælleforløb skabt med papirdukker- og scenografier.

Behovet for at være en del af fællesskaber, man kan spejle sig i, er universel. De fleste kan sikkert allerede mærke en lille usikkerhed ved tanken om at være ny et sted. Som for eksempel i forbindelse med skolestart – eller måske en flytning? Med papirdukker, som eleverne selv modellerer, skal de udvikle små fortælleforløb, der tager udgangspunkt i én af de to ovenstående tematikker.

Workshoppen er inddelt i tre faser.

I den første del af workshoppen laver hver elev sin egen papirdukke. Her må de overveje form og størrelse mm. for at skabe det ønskede udtryk. Bagefter instrueres de i at puste liv i dukken med simple men virkningsfulde teknikker.

I løbet af workshoppens anden del arbejder eleverne med at skabe små situationer/fortællinger. Når disse er valgt, tegner og klipper eleverne symboler og simple scenografier ud af farvet papir og pap, som skal være med til at understrege fortællingen.

Afslutningsvist fremfører hver elev en kort scene med scenografi og dukke, som eleverne herefter fortolker på klassen.

 

WORKSHOPPEN ARBEJDER MED
Historiefortælling, fortolkning og analyse
Nonverbal kommunikation at udtrykke sig samt at forstå og aflæse andre
Trivsel og fællesskab hvornår føler man sig udenfor, og hvad skal der til, for at man føler sig som en del af et fællesskab
Drama og teatrets virkemidler

 

PRAKTISK
Workshoppen købes i forlængelse af turnéforestillingen ‘Hjem kære hjem’ og tager udgangspunkt i dennes tematikker og metoder.

Kontakt Lisbet El Jørgensen for at høre nærmere: lisbeth@refleksion.dk / (+45) 86 24 05 72.

 

HVEM ER REBELAH CAPUTO
Rebekah Caputo har god erfaring med at afholde kreative workshops for børn og voksne og har haft vellykkede arrangementer hos både Teater Refleksion, Carte Blanche, hvid støj sceneproduktion og hos DOKK1. Her har hun undervist store som små i kunsten at lave dukker.

Rebekah er indehaver af Teater Animisme og arbejder desuden som dukkefører og dukkemager på egne som på andres teaterproduktioner.

Oprindeligt startede hun i skuespillerfaget ved Bretton Hall School (UK), og i 2006 vandt hun en award i kategorien ’Total Theater’s Best Newcomer’. Siden har hun taget en master i ’Puppetry as Creative Practice’ ved Leeds Art School (UK). Rebekah er derfor godt klædt til at guide jer i det kreative arbejde.

Tilmeld nyhedsbrev