fbpx

Teater Refleksion modtager prestigefyldt Børne og Ungepris

Søndag den 19. september modtog Teater Refleksion Lauritzen Fondens Børne og Ungepris. Det var teatrets leder og stifter Bjarne Sandborg, der modtog prisen og hæderen i København

Lauritzen Fonden uddelte prisen til et stort prisshow på Folketeatret i København, hvor der i alt blev 11 priser uddelt til blandt andre Anette Støvelbæk, Mikkel Boe Følsgaard, Christian Lollike og Iben Hjejle.

 ”Det er en stor ære og anerkendelse af vores arbejde. I mere end 30 år har Teater Refleksion arbejdet med mange dedikerede kunstnere der gennem tiden har lagt – og lægger – passion, hjerteblod og hårdt arbejde i skabelsen af de mange teateroplevelser, der har glædet og inspireret så mange i store dele af verden.”

Udtaler Bjarne Sandborg om modtagelsen af prisen.

O

Endnu en milepæl er nået

Sidste år havde Teater Refleksion 30-års jubilæum, igennem årene har teatret produceret dukke- og animationsteater, der har bjergtaget publikum helt ned til 2 år. Blandt de mest kendte og elskede forestillinger er Farvel hr. Muffin, Himmelsange og Gerdas rejse, som vandt en Reumertstatuette i 2017.

Ifølge Bjarne Sandborg er det kompromisløse arbejde med det kunstneriske og æstetiske, der har gjort teatret til det, de er i dag:

”Den kunstneriske oplevelse kommer før show og underholdning. Det skal være professionelt udført og en oplevelse både visuelt, æstetisk og følelsesmæssigt at komme i vores teatret. Publikum skal have ro og plads til at synke ned i og genkende eller undres over forestillingen og historien – og digte med og digte videre på det, de oplever.”

Det er for den dedikation Bjarne Sandborg og Teater Refleksion modtager Lauritzen Fondens Børne og Ungepris. Lauritzen Fondens priskomite begrunder tildelingen således: 

Teater Refleksion er et nysgerrigt og ambitiøst animationsteater, som skaber poetiske og særegne universer fyldt med humor, magi og menneskelige dybder. De arbejder med atmosfære og mødes med deres børnepublikum i nogle tilstande, hvor børnene har tid til bare at være og sanse de billeder og indtryk, de møder.”

O

Om Lauritzen Fondens pris

Børne- og Ungeprisen gives til enkeltpersoner, en organisation eller en gruppe, der har børne- og unge i målgruppen, og med relevante emner i øjenhøjde med sit publikum. Børne- og Ungeprisen er tidligere givet til bl.a. Kim Fupz Aakeson, Det Lille Teater og Teater Hils din mor. Udover æren ved at modtage prisen så modtager Teater Refleksion også 50.000 kr.

Lauritzen-prisen er Danmarks ældste og største skuespilpris, der går på tværs af scenekunsten, film og tv-dramatik. Lauritzen-prisen er skænket af Lauritzen Fonden som hvert år uddeler 40 millioner kr. til sociale, kulturelle, uddannelsesmæssige og maritime indsatser.

O

Læs mere om Lauritzen Fonden her

O

Foto: Lauritzen Fonden

Tilmeld nyhedsbrev