Paradis

Livsbekræftende dramatisering af Kim Fupz Aakesons fantastiske børnebog
Co-produceret af Teater Refleksion og De røde Heste

I dukkeforestillingen ‘Paradis’ følger vi en bedemands liv. En bedemand der gør, hvad bedemænd gør bedst. Han ordner de døde, vasker dem, friserer dem, giver dem rent tøj på, putter dem i deres kister og sømmer låget fast. Men han lever en trist og grå tilværelse uden kone, børn eller venner. Kæledyr har det med at dø tidligt véd bedemanden, så det kan heller ikke rigtigt betale sig. Blomster visner – ja alt forgår – og han er i det hele taget ikke særlig imponeret over livet.

Og så alligevel! For bedemanden kan nemlig tale med de døde. Og de døde taler gerne om blomster og damers numser og schæferhunde og carporte og vejret og alt det, de ikke nåede. Og deres historier smitter livgivende af på bedemanden. Måske handler det i virkeligheden om at få øje på livets paradis?

‘Paradis’ er en livsbekræftende fortælling, der har stor menneskelig dybde. Med humoristisk lethed præsenteres vi for livets kontrastfyldte vilkår, for sorgen er glædens forudsætning – døden livets præmis. Og selvom hverken livet eller døden er ensidigt glædelig, findes paradis måske alligevel på begge sider af kistelåget? Måske er paradis i virkeligheden et sted i os selv…

 

“En fantastisk fortælling om livet og døden oplevet gennem bedemanden, der måske næsten helt har glemt at leve… Med humoristisk spidsfindighed præsenteres vi for nogle af livets store spørgsmål. For hvad sker der egentlig, når vi dør?”
★★★★★☆ Teateravisen

Teater Refleksion og De Røde Heste har tryllet Kim Fupz Aakesons fantastiske bog »Paradis« om til en humoristisk og livsbekræftende teaterforestilling”
★★★★★☆ Århus Stiftstidende

”Børneteatrets poesi kan være så stærk, at den både rammer børnene og de voksne. Sådan en forestilling er Paradis…”
Information

Medvirkende

 

Medvirkende: Claus Mandøe
Manuskript: Claus Mandøe efter Kim Fupz Aakesons bog "Paradis"
Instruktion: Bjarne Sandborg
Dukker/scenografi: Mariann Aagaard assisteret af Niels Willum Andreasen, Nanna Rosalia Sigaard og Naja Schønemann
Musik/lyddesign: Niels Kilele, Morten Meilvang Laursen, Carsten Kær
Lysdesign: Morten Ladefoged
Værksted/teknik: Morten Meilvang Laursen, William Højberg Nielsen, Tomas Edquist

 

 

Praktisk information
For skoler og institutioner